Ingredience, která při vaření není vidět, ale cítíte ji.
Přidáno 27. 9. 2021 17:37:39 Počet shlédnutí 185
Čočka s čajem Lapsang Souchong.
Možná se to stalo díky chybě? Za přípravu a ochutnání to, ale rozhodně stojí.
Připravte si Halibuta nebo Lososa s čočkou vařenou v kouřovém čaji.
Co budete potřebovat:
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 šakotky
- 1-2 mrkve dle velikosti
- podobný poměr řapíkatého celeru
- bobkový list (2-3 lístky)
- 4 dl připraveného čaje Lapsang Souchong
- zeleninový vývar
- trošku rajčatového protlaku
- čočku
- sůl
- pepř
Doba vaření je 30-40 minut.
Postup přípravy: Do rozpáleného hrnce, nalijte olej. Orestujte šalotku, mrkev a celer. Přidejte bobkový list. Nalijte černý čaj Lapsang Souchong, podobné množství zeleninového vývaru, rajčatový protlak cca 1 menší plechovku spolu s rajčaty. Nasypte čočku, přidejte sůl a pepř a vařte do změknutí, zhruba 30-40 minut.
LAPSANG SOUCHONG nejen pro přípravu čočky k objednání ZDE.
Dobrou chuť.
Diskuse
(0 komentářů)