CEJLONSKÁ SKOŘICE, VYNIKAJÍCÍ KOŘENÍ, ALE I LÉK.
Skořice je nejen vynikající koření, ale také lék. První zmínky o jejích blahodárných účincích na zdraví jsou staré šest tisíc let. Používána byla již v Číně a zprávy o léčbě skořicí existují i ve starém Egyptě a Řecku. U nás je známá od 15. století.
Světle hnědé svitky z tenkých plátků kůry překvapí jemností, nabídnou subtilní aroma, a velmi čistou chuť bez stop štiplavosti nebo hořkosti. V porovnání s indonéskou skořicí obsahuje pouze stopové množství kumarinu. Kumarin je přírodní toxin, kterým se rostliny brání před spásáním. Má lehce sladkou chuť a je obsažen třeba i v trávě.
Jako koření se používají ve světě hlavně 3 druhy skořice. Skořice cejlonská (Cinnamomum zeylanicum), skořice indonéská (Cinnamomum burmannii) a skořice čínská (Cinnamomum aromaticum).
Cejlonská skořice (Cinnamomum zeylanicum) je považována mnoha špičkovými kuchaři a cukráři za nejlepší skořici na světě. Je mimořádně populárním doplňkem stravy. Nejlépe ji uplatníte při přípravě koktejlů, horkých nápojů nebo dezertů, ale i při přípravě omáček a polévek nejen při přípravě Šrí Lanské a Indické kuchyně.
Vyzkoušejte a vychutnejte si jemnou šrílanskou, přivážíme ji pro vás přímo.
-
CELÁ CEJLONSKÁ SKOŘICE 20g l 68Kč
Pro použití při vaření či přípravě horkých nápojů.
68 Kč
-
MLETÁ CEJLONSKÁ SKOŘICE 25g l 78Kč
Pro použití při vaření či přípravě horkých nápojů.
78 Kč