Jasmínový zelený čaj, jak na něj?
Přidáno 28. 2. 2016 09:12:49 Počet shlédnutí 936
Správná příprava pro vychutnání čaje bez trpkosti. Článek si přečtete za 1 minutu 20 sekund.
Jasmínový zelený čaj při prvním ochutnání může odradit. Názory se odlišují. Větší část čajopíjců Jasmínový čaj vnímá jako výtečný specifický zelený čaj v chuti jasmínu.
Zlomek, většinou Ti kteří s čajem začínají, pijí čaj poprvé se vyjadřují, že čaj je
nenadchnul, že je trpký. A tím jejich objevování čaje končí dříve než začalo.
Čaj může být trpký. Trpkost v čaji vzniká jen nesprávnou přípravou čaje.
Větším množstvím čaje který je zaléván menším množství vody nebo přelouhováním.
Příprava jasmínového čaje je jednoduchá.
Jak si nejlépe připravit jasmínový čaj, jak na to?
Vodou o teplotě 80°C zalijte čaj v poměru 1,5dl na 1 čajovou lžičku, (poloviční dávka lžičky, kterou bežně používáme) pokud čaj louhujete v konvici, pak navíc 1 lžičku na konvici. U tohoto čaje se nebojte expedimentovat, při jiných objemech šálků je to vždy inviduální a v závislosti na velikosti vašeho šálku. Louhujte 2 maximálně 3 minuty. Vhodné je čaj při louhování promíchat. Po uplynutí 3 minut čaj zceďte.
Vhodné je si lístky čaje zalít ještě jednou. Chuť jasmínu v čaji je již nepatrná.
Základem úspěchu přípravy čaje je dodržení těchto doporučení přípravy.
Zelený jasmínový čaj k doplnění ve více gramážích najdete TADY.