Příprava černého sypaného čaje.
Přidáno 23. 1. 2016 11:46:19 Počet shlédnutí 1075
Jaká je teplota vody pro přípravu černého čaje?
Teplota vody pro přípravu černého sypaného čaje je to na čem nejvíce záleží!
Připravit si kvalitní černý čaj není vůbec nic složitého, důležité je, jen dodržet správnou teplotu vody. U černého čaje se k přípravě používá voda vroucí. Voda, která dovařila, tedy prošla varem. Jen vroucí voda vám zajistí, aby se z čajových lístků dostatečně intenzivně uvolnilo vše co je v lístcích obsaženo (vše co lístek získá procesem výroby). Proto hned po dovaření vody, která prošla varem, černý čaj zalijte a louhujte dle druhu černého čaje, který máte k dispozici, tak jak je třeba.
Pokud by černý čaj nebyl zalit vroucí vodou hned, a byl zalit vodou, která již trošku zchladla, poznáte to na chuti čaje. Čajovým lístkům nebude dopřáno to co přesně potřebují a chuť čaje nebude úplně plná, výrazná. Čaj si nevychutnáte. A dost možná ho po prvním doušku raději vylijete a nebudete ho prostě pít.
Důležité je vždy nechat vodu projít varem. Proč se nechává voda projít varem?
Více se dočtete v článku tady.
Pokud si černý čaj přípravíte již od začátku postupem, který jsem vám popsal, nic takového se vám nestane.
Více o černém čaji si můžete přečtěte zde.
Pro zajímavost.
Nejběžnější a nejrychlejší příprava vody je dnes v rychlovarné konvici, i když třeba na horách kdy se máme čas zastavit a pokud možnosti dovolí, je možné připravovat vodu na čaj přímo na kamnech. A pokud máte možnost z měkké vody je to ideální kombinace.
Diskuse
(0 komentářů)