Popis
Nejvyhlášenější a stejně oblíbený zelený čaj nejen ve své domovině v japonsku to je Japonská Bancha, která se připravuje z velkých hrubých listů, na nichž se ponechávají řapíky. Protože má slabší chuť mohou ji pít i děti a staří lidé. Hrubší listy nabízejí slabší nálev. Osvěžující čaj pro celodenní popíjení vhodný k jídlu.
Při vaření čaje se zaměřte především na množství čaje, teplotu vody a dobu louhování. 1 čajovou lžičku tohoto zeleného čaje doporučujeme louhovat 1,5 minuty, ve vodě o teplotě 90°C k poměru 1,5dl vody. Pro dosažení nejlepší chuti používejte pokud možno čerstvou měkkou vodu, kterou nechte vždy projít varem, tím ji zbavíte nežádoucích látek, pokud v sobě voda nějaké má. Po převaření počkejte zhruba 5 minut než voda zchladne. Snažte se čaj nelouhovat déle, než je nutné, protože byste z lístků získali nežádoucí hořkost. Pokud chcete silnější nálev, nemusíte čaj louhovat déle, stačí použít více čaje. Po prvním nálevu nezapomeňte čajové lístky znovu zalít v nálevu druhém!
Zalijte vodou o teplotě 90°C, louhujte 1,5 minuty. Připravíte si 2 nálevy. Každý nálev po vylouhování zceďte.
VĚDĚLI JSTE?
Japonci pijí zelený čaj během celého dne, čaj si můžou zakoupit z automatů, (v předehřívaných plechovkách) které jsou běžně na ulici.
Zelený čaj neobsahuje prakticky žádné kalorie. Proto není třeba se nějak hlídat. Čaj je možné pít kdykoliv kdy na něj máte chuť, v množství jaké zvládnete.
BANCHA ZELENÝ ČAJ 80g l 170Kč
50 Kč