VLAŠSKÉ OŘECHY (Produktová fotka se připravuje).
Ze všech druhů ořechů mají dokonce nejvyšší množstvím omega-3 mastných kyselin a antioxidantů.
Charakteristika: Vlašské ořechy vnímáme jako naše místní plodiny, protože ořešáky se u nás objevily již před tisíciletími, ale svůj původ mají v Íránu. Jsou bohaté na bílkoviny, zdravé tuky, vlákninu, vitamíny a minerální látky. Ve srovnání s ostatními ořechy jsou nejvýznamnějším zdrojem antioxidantů. Jsou bohaté především na vitamín E, melatonin a také polyfenoly, které patří k nejúčinnějším přírodním látkám působícím proti volným radikálům. Jejich vysoký obsah omega-3 nenasycených mastných kyselin má pozitivní vliv na činnost mozku. Výskyt polyfenolů, ALA omega-3, hořčíku a argininu v oříšcích jistě ocení každý zastánce zdravého životního stylu. Jejich nízký obsah sacharidů zase ocení zejména diabetici a vysoký poměr zdravých tuků a bílkovin ti co sportují.
Použití: Vlašské oříšky jsou nedílnou a velmi oblíbenou součástí středomořské i české kuchyně. Výborně dochutí a dodá živiny zeleninovému salátu a smoothie. Jen tak samotné nebo spolu se sušenými jablky a švestkami poslouží jako výborná a zdravá svačina. Každé Vánoce na ně narazíme v pečeném cukroví a v pečení moučníků mají své nezastupitelné místo. I štrůdl je má rád.
Složení: Jádra vlašských ořechů 100%.
Země původu: Česko, Slovensko, Maďarsko.
35 Kč